Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Θεατρικό Βραβείο "Μελίνα Μερκούρη"


Η απονομή θα ξεκινήσει στις 20:00 στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου (Αγίου Κωνσταντίνου 22-24) και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό

Το Ίδρυμα "Μελίνα Μερκούρη" βραβεύει για 5η συνεχή χρονιά την καλύτερη νέα ηθοποιό της περασμένης θεατρικής περιόδου. Στην βραβευόμενη ηθοποιό μαζί με το χρηματικό έπαθλο των 3000 ευρώ περιέρχεται και μια καρφίτσα της Μελίνας.

Η Επιτροπή του Θεατρικού Βραβείου Μελίνα Μερκούρη αποτελείται από τους: Μάγια Λυμπεροπούλου, (Πρόεδρος), Δηώ Καγγελάρη, Ματίνα Καλτάκη, Δημήτρη Λιγνάδη και Ρένη Πιττακή (μέλη).

Υποψήφιες για φέτος είναι: η Λουκία Μιχαλοπούλου, για τον ρόλο της Χίλντε στην « Κυρία από τη θάλασσα» του Ερρίκου Ίψεν σε σκηνοθεσία Έιρικ Στούμπε στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου και για τον ρόλο της Τέσσα στο έργο του Δημήτρη Δημητριάδη «Τόκος» σε σκηνοθεσία Λευτέρη Βογιατζή στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών 2010, η Χριστίνα Μαξούρη για την συμμετοχή της στις «Παραλογές ή μικρές καθημερινές τραγωδίες» του Γιάννη Καλαβριανού στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και η Δήμητρα Σύρου για την παράσταση «Το όνομά μου είναι Ρέιτσελ Κόρι» σε σκηνοθεσία Μάνιας Παπαδημητρίου στο Θέατρο του Νέου Κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου