Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Οι αλλιώτικες αγκινάρες αλά πολίτα


5-6 αγκινάρες, χυμός 1 λεμονιού, 1-2 κ σ αλεύρι, 1 κούπα ελαιόλαδο, 1 πράσο τριμμένο, 2-3 καρώτα σε ροδέλες, 2 πατάτες σε κομματάκια, 10 κρεμμυδάκια στιφάδου, ½ κούπα χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι

Βάζετε σε μια λεκάνη αρκετό νερό, ρίχνετε το αλεύρι, το χυμό λεμονιού και τα διαλύετε. Κόβετε τα κοτσάνια από τις αγκινάρες. Καθαρίζετε το περίβλημά τους και τα βάζετε στην λεκάνη με το νερό. Καθαρίζετε τις αγκινάρες, αφαιρώντας τα εξωτερικά τους φύλλα. Ξύνετε μ’ ένα κουταλάκι το εσωτερικό τους και βγάζετε τα χνούδια τους. Τις τρίβετε με τις λεμονόκουπες και τις βάζετε στην λεκάνη.

Σοτάρετε στο λάδι το πράσο, προσθέτετε τις αγκινάρες, τα κοτσάνια, τις πατάτες, τα καρώτα και τα κρεμμυδάκια. Όταν πάρουν βράση, χαμηλώνετε την φωτιά, προσθέτετε λίγο ζεστό νερό, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να βράσουν, μέχρι να πιούν το νερό και να μείνουν με το λάδι, χωρίς να ανοιγοκλείνετε την κατσαρόλα, γιατί μαυρίζουν. Λίγο πριν το τέλος ρίχνετε το χυμό λεμονιού και αναδεύετε κουνώντας τα χερούλια της κατσαρόλας, πέρα –δώθε, χωρίς να ανακατέψετε για να μην χαλάσει η εμφάνιση του φαγητού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου