Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

Σαν Σήμερα

Γεγονότα, Γεννήσεις, Θάνατοι

2013: Πέθανε ο Λευτέρης Βογιατζής, ηθοποιός και σκηνοθέτης του θεάτρου
Θέατρο: «Οι δούλες», «Βάτραχοι», «Καμπαρέ» κ ά. Ταινίες «Βαριετέ», «Ανατολική περιφέρεια», «Περιπλάνηση», «Μελόδραμα», «Η γυναίκα που έβλεπε όνειρα» κ ά.
Τηλεοπτικές σειρές: «Η θεατρίνα», Ο μισάνθρωπος», «Παράξενα ελληνικά διηγήματα» κ ά

2005: Πέθανε ο Πάνος Γεραμάνης, δημοσιογράφος και μελετητής του λαϊκού τραγουδιού. Έκανε ραδιόφωνο, ασχολήθηκε με το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και με το λαϊκό τραγούδι, παίρνοντας συνεντεύξεις από τραγουδιστές και συνθέτες της εποχής, ενώ έγραψε και βιβλία.

1998: Πέθανε ο χορευτής κι ηθοποιός Βαγγέλης Σειληνός, ηθοποιός, χορευτής, χορογράφος, σκηνοθέτης του θεάτρου και του κινηματογράφου. Θεατρικές παραστάσεις: «Φοιτητές», «Όσα παίρνει ο άνεμος»,   «Πλούτος», «Και οι 14 ήταν υπέροχοι», «Ο καλός στρατιώτης Σβάϊκ» κ ά. Ταινίες «Ο εμίρης κι ο κακομοίρης», «Μικροί και μεγάλοι εν δράσει», «Ο ξυπόλυτος πρίγκιψ», «Γοργόνες και μάγκες», «Γυμνοί στον δρόμο», «Μια Ελληνίδα στο χαρέμι», «Η παριζιάνα», όπου τραγουδούσε και το Im in love, «Μαριχουάνα στοπ» κ ά.

1982: Πέθανε ο Ευάγγελος Παπανούτσος, παιδαγωγός, φιλόσοφος και δοκιμιογράφος Μεγάλη η συμβολή του στην διαμόρφωση της ελληνικής εκπαίδευσης, όπου εισήγαγε την δημοτική γλώσσα, διαχώρισε την μέση εκπαίδευση στις βαθμίδες του Γυμνασίου και του Λυκείου κ ά. Σημαντικό είναι και το συγγραφικό του έργο:  «Περί ηθικής», «Περί τέχνης», «Νεοελληνική φιλοσοφία», «Γνωσιολογία», «Η ελευθερία της βουλήσεως», «Ο λόγος και ο άνθρωπος», «Λογική», «Τριλογία του πνεύματος» κ ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου