Εκτός όμως από το
κολοκυθάκι, αυτή της εποχή βρίσκουμε και τα λουλούδια του, τους κολοκυθανθούς,
που είναι πάνω στο κολοκυθάκι ή τις κολοκυθοκορφάδες που βγαίνουν από το
κοτσάνι της κολοκυθιάς
Υλικά
10-12 κολοκυθανθοί, 1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του,
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα, αλάτι πιπέρι.
Εκτέλεση
Διαλέγετε κολοκυθανθούς φρέσκους, όχι μαραμένους. Τους
ανοίγετε προσεκτικά, αφαιρείται τους στήμονες, τους πλένετε και τους
στραγγίζετε σε τρυπητό. Σε μια λεκάνη βάζετε το αλεύρι, αλατοπιπερώνετε και
ρίχνετε λίγο νερό, ώσπου να γίνει ένας λείος χυλός. Ρίχνετε μέσα στον χυλό,
τους κολοκυθανθούς, ανακατεύετε προσεκτικά, να αναμιχτούν τα υλικά. Ζεσταίνετε
το λάδι και τους τηγανίζετε. Στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου