Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 25 Ιουνίου 2017

Κοτόπουλο γλυκόξινο με μανιτάρια

Ένα εύκολο, γρήγορο
και πεντανόστιμο φαγητό
με μεγάλη θρεπτική αξία
Υλικά
6 μπουτάκια κοτόπουλου, 250 γρ μανιτάρια, 2 κ σ ελαιόλαδο, 2 κ σ βούτυρο,  ½ κούπα μηλόξυδο, 1 κ γ μέλι, 1 κλαράκι δεντρολίβανο, αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σ’ ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τα μπουτάκια μέχρι να πάρουν χρώμα. Τα γυρίζετε σ’ ένα ταψί. Διαλύετε το μέλι στο μηλόξυδο και περιχύνετε τα κοτοπουλάκια. Αλατοπιπερώνετε βάζετε το δεντρολίβανο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά μέχρι να μείνουν με την σάλτσα τους.
Με μια βρεγμένη πετσέτα σκουπίζετε τα μανιτάρια και τα κόβετε σε φετάκια. Ζεσταίνετε το βούτυρο στο τηγάνι, προσθέτετε τα μανιτάρια και σοτάρετε μέχρι να πάρουν χρώμα. Ρίχνετε 2 κ σ νερό, αλατοπιπερώνετε και μαγειρεύετε για 10-12 λεπτά. Σερβίρετε μαζί με τα κοτοπουλάκια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου