Κεμπάπ ή kebab ή kebap τούρκικη, αραβική ή περσική λέξη που σημαίνει ψητό (σουβλιστό) κρέας ή κιμάς από αρνί και μοσχάρι πάνω σε ανοιχτή φωτιά
Υλικά
500 γρ κιμάς ανάμικτος (μοσχαρίσιος, χοιρινός), 2-3 φέτες
μπαγιάτικο ψωμί (χωρίς κόρα), 1 κούπα κρεμμύδι τριμμένο, 1 σκελίδα σκόρδο
πολτοποιημένο, μαϊντανός ψιλοκομμένος, 2-3 κ σ ελαιόλαδο, ρίγανη, πάπρικα
καυτερή, αλάτι, πιπέρι
Για το σερβίρισμα
Πίτες για σουβλάκια ή τορτίγες, ντομάτες, πιπεριές,
κρεμμύδι, αγγούρι, γιαούρτι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, προσθέτουμε το ψωμί μουσκεμένο
και στραγγισμένο και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Βρέχουμε τα χέρια μας και ζυμώνουμε
το μίγμα να ανακατευτούν τα υλικά. Πλάθουμε σε μακρόστενα μπιφτέκια, περνάμε σε
καλαμάκια από σουβλάκια ή στα μεταλλικά για κεμπάπ. Αφήνουμε στο ψυγείο για ½
ώρα.
Αλείφουμε με λάδι και ψήνουμε στο τηγάνι, στα κάρβουνα, στο
γκριλ ή στο φούρνο.
Σερβίρουμε με γιαούρτι, αγγούρι, ψητές πίτες, ντομάτες,
πιπεριές και κρεμμύδι
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου