Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Συμβουλές για την σωστή συντήρηση των τροφίμων στο ψυγείο

Ωμά φρούτα και λαχανικά τοποθετούνται στα ειδικά συρτάρια στο κάτω μέρος του ψυγείου. Η διάρκεια συντήρησης τους πάντα μέσα σε σακούλες ποικίλει από 7-10 ημέρες. Οι ντομάτες συντηρούνται καλύτερα αν τοποθετούνται σε ανοικτό σκεύος  και σε μια στρώση. Αποφεύγετε να βάζετε στο ψυγείο πατάτες και κρεμμύδια και μάλιστα μαζί.
Ωμά τρόφιμα όπως κρέας και ψάρια εάν πρόκειται να καταναλωθούν εντός 24ωρου, τα διατηρούμε στις συσκευασίες τους ή τυλιγμένα σε διαφανή μεμβράνη στα συρτάρια που προορίζονται για αυτήν την χρήση ή σε σημείο του ψυγείου με δυνατή ψύξη. Αλλιώς τα καταψύχουμε.
Τα αυγά πρέπει να πλένονται, να στεγνώνονται και να τοποθετούνται σε αυγοθήκες σε ψηλά ράφια του ψυγείου, μακριά από ακάλυπτα τρόφιμα, καθώς παίρνουν εύκολα μυρωδιές, αλλά και μεταφέρουν μικρόβια.
Αλλαντικά και τυριά σε ειδικά δοχεία αποθήκευσης, κατά προτίμηση γυάλινα, σε σημεία με δυνατή ψύξη. Όπως επίσης και το γιαούρτι, που πρέπει να διατηρείται στην συσκευασία του, που πρέπει να είναι καλά κλεισμένη, ή να είναι τυλιγμένα με διαφανή μεμβράνη.
Το γάλα αντίθετα από ότι πιστεύεται πρέπει να τοποθετείται σε εσωτερικά ράφια κι όχι στην πόρτα. Αντίθετα ποτά, αναψυκτικά και νερό πρέπει να τοποθετούνται στα ράφια της πόρτας και μάλιστα στα χαμηλά ράφια για να διατηρούνται κρύα.
Το βούτυρο αποθηκεύεται στα πάνω ράφια της πόρτας με το πορτάκι, πάντοτε στην συσκευασία του και καλυμμένο με καπάκι.
Τέλος μαγειρεμένα φαγητά, σάλτσες και γλυκά πρέπει να αποθηκεύονται σε δοχεία αποθήκευσης με καπάκι, στα κεντρικά ράφια, μακριά από ωμά ή φρέσκα τρόφιμα, για να μην υπάρξουν «ανταλλαγές» με μυρωδιές.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου