Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Σαν Σήμερα

1520: Ο Φερδινάρδος Μαγγελάνος ανακαλύπτει το πέρασμα από τον νότιο Ατλαντικό στον νότιο Ειρηνικό. Ο πορθμός σήμερα φέρει το όνομά του «Στενό του Μαγγελάνου» και βρίσκεται ανάμεσα στην νότια Αμερική και την Γη του Πυρός

1805: Η ναυμαχία στο Τραφάλγκαρ
Η ναυμαχία στα πλαίσια των Ναπολεόντειων πολέμων, έγινε στα ανοιχτά του ακρωτηρίου Τραφάλγκαρ που βρίσκεται βορειοδυτικά του πορθμού του Γιβραλτάρ.
Ο γαλλοισπανικός  στόλος υπό τον ναύαρχο Βιλλνέβ ηττήθηκε από τον αγγλικό στόλο που τον κυβερνούσε ο ναύαρχος Οράτιος Νέλσον, που έχασε και την ζωή του.

1825: Ο Διονύσιος Σολωμός δημοσιεύει στην Γενική Εφημερίδα της Ελλάδος, για πρώτη φορά το ποίημα «Ύμνος εις την Ελευθερίαν» που έγινε ο Εθνικός μας Ύμνος.     

1833: Γεννήθηκε ο Σουηδός χημικός Άλφρεντ Νόμπελ. Με την διαθήκη του άφησε κληροδότημα  θεσμοθετώντας  τα 5 βραβεία Νόμπελ, Φυσικής, Χημείας, Ιατρικής, Λογοτεχνίας και Ειρήνης

1907: Γεννήθηκε στην Αθήνα, ο ζωγράφος και ποιητής Νίκος Εγγονόπουλος. Διετέλεσε καθηγητής στην Σχολή Καλών Τεχνών και στην Αρχιτεκτονική Σχολή. Ως ζωγράφος ανήκει στην σουρεαλιστική σχολή. Βραβευμένα ποιητικά έργα του: «Μπολιβάρ», «Ωραίος σαν Έλληνας», «Στην κοιλάδα με του ροδώνες».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου