Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Μακαρόνια χειροποίητα και λαχανικά

Η μέρα είναι αφιερωμένη στα ζυμαρικά, ας την τιμήσουμε φτιάχνοντας τα μόνοι μας.
Τα συνοδεύουμε με λαχανικά, σε μια πρωτότυπη μακαρονάδα που το αποτέλεσμα θα μας αποζημιώσει όλους, μακαρονάδες και μη.

Για τα μακαρόνια:  300 γρ. αλεύρι, 3 αυγά, αλάτι, αλεύρι για το ζύμωμα
Σε μια λεκάνη βάζετε το αλεύρι  και κάνετε μια λακκούβα στην μέση, όπου ρίχνετε  τ’ αυγά και τ’ αλάτι. Ανακατεύετε με πιρούνι. Συνεχίζετε με το χέρι, παίρνοντας σιγά- σιγά λίγο αλεύρι  από τα πλάγια και ανακατεύετε με τ’ αυγά. Φτιάχνετε την ζύμη σε  μπάλα, την τυλίγετε σε μεμβράνη και την αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου να ξεκουραστεί 15-20 λεπτά. Ανοίγετε φύλλο με τον πλάστη και κόβετε στο σχήμα που θέλετε (μακαρόνια, λαζάνια ή χυλοπίτες). Τα βράζετε σε μπόλικο αλατισμένο νερό και τα σουρώνετε. 

Για τα λαχανικά: 1 κρεμμύδι σε ροδέλες, 1 μεγάλη ντομάτα σε κυβάκια, 1 κόκκινη, 1 πράσινη και 1 κίτρινη πιπεριά σε καρεδάκια, 1 κολοκυθάκι και 1 μελιτζάνα σε κυβάκια, 1 κούπα ελαιόλαδο, 1 κ σ ζάχαρη, 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη, μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι.
Σοτάρετε στο λάδι, το κρεμμύδι, προσθέτετε την ντομάτα, την μελιτζάνα, το κολοκυθάκι, τις πιπεριές, και τις βράζετε μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε  το σκόρδο, την ζάχαρη, το μοσχοκάρυδο, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε για λίγο να δέσει η σάλτσα.

Σερβίρισμα: Ρίχνετε στα μακαρόνια την σάλτσα των λαχανικών, ανακατεύετε και σερβίρετε. Αν θέλετε πασπαλίζετε με τριμμένο τυρί, (μυζήθρα, κεφαλοτύρι).




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου