Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Burger ελληνικό

  • 200 γρ κιμά ανάμικτο (χοιρινό, μοσχαρίσιο), 1 κούπα κρεμμύδι τριμμένο, 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη, 1 αυγό, ½ κούπα τριμμένο τυρί, 1 κ σ ελαιόλαδο, ρίγανη, δυόσμο, αλάτι, πιπέρι, 4 στρογγυλά ψωμάκια, 2 ντομάτες σε ροδέλες, 1 αγγουράκι σε ροδέλες, 1 κρεμμύδι σε ροδέλες, φύλλα μαρουλιού.
Βάζετε σ’ ένα μπολ τους δυο κιμάδες, προσθέτετε το αυγό, το ελαιόλαδο, το τυρί τον μαϊντανό, το κρεμμύδι, το σκόρδο, την ρίγανη, το δυόσμο, αλατοπιπερώνετε. Ζυμώνετε και πλάθετε 4 στρογγυλά επίπεδα μπιφτέκια. Ψήνετε στο γκριλ ή σε αντικολλητικό τηγάνι. Κόβετε τα ψωμάκια στην μέση, βάζετε το μπιφτέκι, την ντομάτα, το κρεμμύδι, το αγγουράκι και το μαρούλι. Σκεπάζετε με το άλλο μισό ψωμάκι και σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου