Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Μελιτζανοσαλάτα

  • 1 κιλό μελιτζάνες φλάσκες, ½ κούπα ελαιόλαδο, χυμό 1 λεμονιού, ½ κ γ ζάχαρη, αλάτι
Τυλίγετε τις μελιτζάνες σε αλουμινόχαρτο και τις ψήνετε μέχρι να μαλακώσουν. Χτυπάτε το λάδι και το λεμόνι, με το πιρούνι να βαρύνουν και ν’ αρχίσουν να πήζουν. Ξεφλουδίζετε τις μελιτζάνες και τις  βάζετε στο μούλτι, ρίχνετε το λαδολέμονο, την ζάχαρη και λίγο αλάτι. Χτυπάτε ελαφρά να ομογενοποιηθούν τα υλικά, χωρίς όμως να λιώσουν τελείως.  Σερβίρετε περιχύνοντας με λάδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου