Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Χάμπουργκερ

Ένα έδεσμα γρήγορο, εύκολο και νόστιμο
Η ιστορία του χάμπουργκερ ξεκίνησε από την μακρινή Μογγολία όπου οι στρατιώτες του Τζέγκινς Χαν έτρωγαν κάτι παρόμοιο ιππεύοντας. Από κει πρέπει να πέρασε στην Ρωσία και μετά στην Δυτική Ευρώπη και συγκεκριμένα στην Γερμανία, στο λιμάνι του Αμβούργου, όπου και οφείλει το όνομά του, από το Αμβούργο (Humburger). Στις 5 Ιανουαρίου του 1889 εμφανίζεται για πρώτη φορά η λέξη χάμπουργκερ στην εφημερίδα Walla Walla Union της Ουάσιγκτον (σύμφωνα με το λεξικού της Οξφόρδης) περιγράφοντας το πασίγνωστο σάντουιτς. Στην Αμερική έφτασε με τους Γερμανούς μετανάστες, στις αρχές του 19ου αιώνα, όπου και θα πάρει την τελική του μορφή. Αν και ερίζουν πολλοί για την πρωτιά του σερβιρίσματος του δυο ημερομηνίες παίζουν σημαντικά το 1885 και  η 28η Ιουλίου 1900. Τα επόμενα χρόνια τα δυο στρογγυλά ψωμάκια, με το μπιφτέκι, με τα λαχανικά ( ντομάτα, μαρούλι, κρεμμύδι) και τα καρυκεύματα (μουστάρδα, μαγιονέζα, κέτσαπ), γίνεται η επιτομή του fast food καθώς αποτελεί ένα έδεσμα γρήγορο, εύκολο και νόστιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου