- 3 μελιτζάνες, 1 κούπα ντομάτα τριμμένη, 1 κ γ ζάχαρη, 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες, ελαιόλαδο για το τηγάνισμα, μαϊντανός ψιλοκομμένος, αλάτι.
Κόβετε τις μελιτζάνες κατά μήκος σε λεπτές λωρίδες, τις πασπαλίζετε με αλάτι και τις αφήνετε να ξεπικρίσουν, για 1 ώρα. Τις ξεπλένετε και τις στραγγίζετε.
Τις τηγανίζετε σε καυτό λάδι και τις στραγγίζετε σε χαρτί κουζίνας.
Στο λάδι που τις τηγανίσατε προσθέτετε την ντομάτα, την ζάχαρη, το σκόρδο και σιγοβράζετε να δέσουν σε σάλτσα. Βάζετε τις μελιτζάνες σε πιατέλα, περιχύνετε με την σάλτσα ντομάτας και πασπαλίζετε με τον μαϊντανό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου