- 4 στρογγυλά ψωμάκια, 4 ψημένα μπιφτεκάκια, 6 ντοματίνια κομμένα στην μέση, μαρούλι φριζέ
- Για το τζατζίκι: 200 γρ γιαούρτι στραγγιστό, 1 μικρό αγγουράκι, 2 κ σ ελαιόλαδο, 1 κ σ ξύδι λευκό, 2 σκελίδες σκόρδο, αλάτι, πιπέρι
Τρίβετε το αγγούρι. Αν θέλετε μπορείτε να το τρίψετε με το φλούδι, αφού προηγουμένως το πλύνετε καλά. Το βάζετε σ’ ένα τουλπάνι ή πανί και πιέζετε ελαφρά να βγάλει τα υγρά του. Τρίβετε και τα σκόρδα. Βάζετε σ’ ένα μπολάκι το γιαούρτι, το αγγούρι, τα σκόρδα, το ξύδι, το λάδι, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε ελαφρά να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Κόβετε τα ψωμάκια στην μέση, βάζετε ένα μπιφτέκι, αλείφετε με λίγη μουστάρδα, απλώνετε τα φύλλα μαρουλιού, τα ντοματίνια και τέλος το τζατζίκι. Κλείνετε με το άλλο ψωμάκι και σερβίρετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου