Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Στριφταράκια

  • 500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 1 κούπα φέτα θρυμματισμένη, 1 αυγό, αλάτι (προαιρετικά), πιπέρι, ελαιόλαδο για το ταψί
Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, ελάχιστο αλάτι και ρίχνουμε λίγο- λίγο όσο νερό χρειάζεται για να γίνει μια ζύμη, που να μην κολλάει στα χέρια. Πλάθουμε μια μπάλα και  την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά σκεπασμένη με πετσέτα. Χωρίζουμε την ζύμη σε κομμάτια και ανοίγουμε με τον πλάστη παραλληλόγραμμα φύλλα. Ρίχνουμε πιπέρι στο αυγό το χτυπάμε και το ρίχνουμε στην φέτα. Ανακατεύουμε και απλώνουμε σε λεπτή στρώση πάνω στο φύλλο. Τυλίγουμε σε ρολό και κόβουμε σε ροδέλες. Τις βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου