Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Χοιρινό πρασοσέλινο αυγολέμονο

Αμέτρητα πιάτα υπάρχουν στην ελληνική κουζίνα με το φρέσκο χοιρινό κρέας, ένα όμως παραμένει πραγματικά παραδοσιακά χειμωνιάτικο, για αυτές τις γιορτινές μέρες, το πρασοσέλινο.

  • 1 κιλό χοιρινό κρέας (σπάλα, λαιμός) κομμένο σε μερίδες, ½ κιλό σέλινο, ½ κιλό πράσα κομμένα σε ροδέλες, 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, ½ κούπα λάδι, 1 κ σ αλεύρι, 2 αυγά, χυμό ενός λεμονιού, αλάτι και λευκό πιπέρι.
Τσιγαρίζετε στο λάδι το κρεμμύδι και τα πράσα. Προσθέτετε το κρέας και το αλεύρι. Αφήνετε να τσιγαριστούν για λίγο και ρίχνετε ζεστό νερό, όσο να σκεπαστούν. Σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Ρίχνετε το σέλινο κομμένο και αλατοπιπερώνετε. Όταν βράσουν κρέας και σέλινο, χτυπάτε τ’ αυγά σ’ ένα βαθύ πιάτο και προσθέτετε το χυμό λεμονιού. Κατεβάζετε την κατσαρόλα από την φωτιά και ρίχνετε το αυγολέμονο ανακατεύοντας ελαφρά. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου