- ½ κιλό μακαρόνια σπαγγέτι, 4 κ σ βούτυρο, 5-6 φέτες ζαμπόν ή μπέικον κομμένες, 1 κούπα τυρί τριμμένο, ½ κούπα γάλα, αλάτι, λευκό πιπέρι.
Βράζετε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Στραγγίζετε και κρατάτε κατά μέρος 1 κούπα από το νερό που βράσατε τα μακαρόνια. Κόβετε σε κομματάκια το ζαμπόν ή το μπέικον και το τηγανίζετε με το βούτυρο. Προσθέτετε το γάλα, το νερό των μακαρονιών, το τυρί, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε μέχρι να πήξει και να γίνει μια λεία σάλτσα. Προσθέτετε τα μακαρόνια και ανακατεύετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου