Η αλμυρή εκδοχή της βασιλόπιτας
• 2 φύλλα σφολιάτας, 300 γρ κιμά μοσχαρίσιο, 1 κούπα ελαιόλαδο, 1 κούπα κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 2 πράσα σε ροδέλες, κύμινο, πιπέρι, αλάτι, καρύδια χονδροκομμένα (προαιρετικά), λάδι για το ταψί
Σοτάρετε στο λάδι τα κρεμμύδια και τα πράσα. Προσθέτετε τον κιμά και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να αλλάξει χρώμα. Ρίχνετε το κύμινο, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να σιγοβράσει για 10-15 λεπτά με σκεπασμένη την κατσαρόλα. Αφήνετε να κρυώσει, ρίχνετε τα καρύδια και ανακατεύετε. Αλείφετε το ταψί με λάδι και στρώνετε το ένα φύλλο σφολιάτας. Απλώνετε την γέμιση και την σκεπάζετε με το άλλο φύλλο. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς ώσπου να ροδοκοκκινίσει.
• 2 φύλλα σφολιάτας, 300 γρ κιμά μοσχαρίσιο, 1 κούπα ελαιόλαδο, 1 κούπα κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 2 πράσα σε ροδέλες, κύμινο, πιπέρι, αλάτι, καρύδια χονδροκομμένα (προαιρετικά), λάδι για το ταψί
Σοτάρετε στο λάδι τα κρεμμύδια και τα πράσα. Προσθέτετε τον κιμά και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να αλλάξει χρώμα. Ρίχνετε το κύμινο, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να σιγοβράσει για 10-15 λεπτά με σκεπασμένη την κατσαρόλα. Αφήνετε να κρυώσει, ρίχνετε τα καρύδια και ανακατεύετε. Αλείφετε το ταψί με λάδι και στρώνετε το ένα φύλλο σφολιάτας. Απλώνετε την γέμιση και την σκεπάζετε με το άλλο φύλλο. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς ώσπου να ροδοκοκκινίσει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου