Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Δούκισσα

Πέθανε στις 30 Σεπτεμβρίου 2010 σε ηλικία 69 ετών μετά από πολύχρονη μάχη με την επάρατη νόσο

Γεννήθηκε στις 8 Φεβρουαρίου του 1941 στο Πασαλιμάνι του Πειραιά με καταγωγή από τα Δωδεκάνησα, όπου και το χαρακτηριστικό όνομά της, Δούκισσα. Το επώνυμό της Φωταρά. Αρχικά πρωτοεμφανίστηκε σαν χορεύτρια, θα συνεχίσει όμως με το τραγούδι όταν σε ηλικία 12 χρονών κερδίσει σε κάποιο διαγωνισμό τραγουδιού.

Την επόμενη χρονιά ηχογραφεί στην Κολούμπια τον πρώτο της δίσκο, «Με την κοπέλα π’ αγαπώ» του συνθέτη Στέλιου Χρυσίνη, και με συνοδεία το Τρίο Γκρέκο. Δεν είχε επιτυχία γιατί στην άλλη πλευρά ήταν ο «Δεσμοφύλακας» του Στέλιου Καζαντζίδη.

Τα τραγούδια που θα την καθιερώσουν είναι οι «Αναμνήσεις», «Άνθρωποι ήμαστε», «Που πας χωρίς αγάπη». Μετά ήρθε η συνεργασία της με τον Τάκη Μουσαφίρη, αλλά και με άλλους συνθέτες, όπου κάνει μεγάλες επιτυχίες, όπως: «Ατάκα κι επιτόπου», «Φιλάκια ...στα χειλάκια», «Παντρεμένοι κι οι δυο» «Θέλεις να πεθάνω», «Το μωρό», «Είσαι τρελός», «Το καφενείο», «Σου μιλάω για μεγάλη τρέλα».

Εμφανίζεται στα καλύτερα μαγαζιά της εποχής της, «Νεράιδα», «Δειλινά», «Διογένης» κ ά. Έχει πρωταγωνιστήσει σε 8 ταινίες μελό που ήταν τότε της μόδας, ενώ έχει λάβει μέρος σαν τραγουδίστρια σε περισσότερες από 40. «Ένας χίπις με φιλότιμο», «Θα κάνω πέτρα την καρδιά μου», «Τα αδέλφια μου», «Συντρίμμια τα όνειρά μας» κ.ά.

Πηγή: Kleiditousol.blogspot.com
Συντάκτης: Χάρης Κόντος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου