½ κιλό μικρά ξερά φασόλια, 1 κούπα ελαιόλαδο, 1 κρεμμύδι και 1 πράσο ψιλοκομμένα, 2 καρότα σε ροδέλες, 1 κούπα σέλινο ψιλοκομμένο, 1 ντομάτα ξεφλουδισμένη και τριμμένη, αλάτι
Βάζετε τα φασολάκια από το βράδυ στο νερό. Το πρωί τα ξεπλένετε καλά, βάζετε φρέσκο νερό και τα αφήνετε να σιγοβράσουν για 20 λεπτά. Σοτάρετε σε 2-3 κ σ λάδι το κρεμμύδι και το πράσο προσθέτετε τα καρώτα, το σέλινο και την ντομάτα και σιγοβράζετε για λίγο. Τα ρίχνετε στα φασόλια και σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσουν και να χυλώσουν. Λίγο πριν τελειώσει ο χρόνος μαγειρέματος, αλατίζετε και ρίχνετε το υπόλοιπο λάδι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου