Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Παντζάρια φούρνου με σάλτσα γιαουρτιού

  • 5-6 γουλιά παντζαριών, 3 κ σ ξύδι μπαλσαμικό, ½ κούπα ελαιόλαδο, αλάτι
  • Σάλτσα γιαουρτιού: 200 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό, 3 κ σ ελαιόλαδο, 2 κ σ μαγιονέζα, 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες,  ξύσμα πορτοκαλιού
Ανακατεύετε το γιαούρτι, την μαγιονέζα, το λάδι, το σκόρδο και βάζετε στο ψυγείο. Όταν σερβίρετε την σάλτσα γιαουρτιού γαρνίρετε με το ξύσμα πορτοκαλιού 
Καθαρίζετε τα παντζάρια, τα κόβετε σε φετάκια και τα βάζετε σ’ ένα ταψάκι. Τα αλατίζετε, περιχύνετε με το λάδι και το ξύδι, σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και τα ψήνετε σε μέτριο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνετε  σε πιατέλα μαζί με το ζουμί τους και σερβίρετε με την σάλτσα γιαουρτιού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου