Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Μπύρα: Ξανθιά, κόκκινη ή μελαχρινή;


Καλοκαιράκι, τραπεζάκια έξω, αραχτοί στην παραλία, φαγητό στο παραλιακό ταβερνάκι ενώ ο ήλιος χτυπάει κατακέφαλα, τι πιο δροσιστικό από ένα παγωμένο ποτήρι μπύρα… να το πιεις στην υγειά σου.

Σύμφωνα με πρόσφατες διατροφικές μελέτες η μπύρα κατατάσσεται στην ίδια κατηγορία με το κόκκινο κρασί, από απόψεως ευεργετικών ιδιοτήτων, καθώς περιέχει παρόμοιες ποσότητες αντιοξειδωτικών, φλαβονοειδών ουσιών. Οι ουσίες αυτές μειώνουν τα επίπεδα της κακής χοληστερίνης LDL στο αίμα, ενισχύοντας ταυτόχρονα την καλή HDL, ενώ προστατεύουν τα τοιχώματα των αγγείων, από τον σχηματισμό της αθηρωματικής πλάκας.

Ακόμα λόγω της μαγιάς που περιέχει, είναι πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, Β6 , Β12 και φυλλικού οξέος, συστατικά που παρέχουν μια ασπίδα προστασίας για τον οργανισμό. Επομένως η κατανάλωση ενός ποτηριού μπύρας, όπως συστήνουν οι διαιτολόγοι, έχει ευεργετική αξία για τον οργανισμό μας.

Η μπύρα φαίνεται να είναι το ποτό των γυναικών, καθώς αποδεικνύεται ιδιαίτερα ευεργετική και πολύτιμη γι’ αυτές, γιατί περιέχοντας μέταλλα και ιδιαίτερα ασβέστιο, συμβάλλει στην δημιουργία γερών οστών και στην πρόληψη της οστεοπόρωσης. Λόγω των φυτοοιστρογόνων του κύριου συστατικού της του λυκίσκου, αυξάνει τα επίπεδα των οιστρογόνων, ανακουφίζοντας από τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης.

Το παλιό διαφημιστικό σλόγκαν ενός σαμπουάν, «μην το πιείτε λουστείτε», φαίνεται να ευσταθεί, γιατί αν προσθέσουμε μπύρα σε σπιτικές συνταγές ομορφιάς, μπορούμε να περιποιηθούμε τα μαλλιά μας ή την επιδερμίδα μας και τέλος να γευτούμε νόστιμες και θρεπτικές «μεθυσμένες» συνταγές στο μαγείρεμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου