Συνολικές προβολές σελίδας
Κυριακή 3 Ιουνίου 2012
Λαζάνια με ψητά λαχανικά
• 1 τέταρτο λαζάνια που δεν θέλουν βράσιμο, 2 μελιτζάνες, 2 κολοκύθια, 5-6 μανιτάρια, 2 κρεμμύδια, 3 πιπεριές (πράσινη, κόκκινη, κίτρινη), 1 σκελίδα σκόρδο, ελαιόλαδο, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι
• Για την μπεσαμέλ: 2 κ σ βούτυρο, 2-3 κ σ αλεύρι, 2 κούπες γάλα, 1 κούπα τυριά τριμμένα (γραβιέρα, τσένταρ, ένταμ).
Καθαρίζετε, πλένετε τα λαχανικά και τα κόβετε σε ροδέλες. Λαδώνετε ένα χαμηλό και ρηχό ταψί και τα στρώνετε, ρίχνετε το σκόρδο ψιλοκομμένο, την ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, λίγο λάδι και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο 8-10 λεπτά.
Τ’ αφήνετε να κρυώσουν και ετοιμάζετε την μπεσαμέλ. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε το αλεύρι, μέχρι να ξανθύνει. Προσθέτετε το γάλα ανακατεύετε και αφήνετε να πήξει. Κατεβάζετε από την φωτιά, ρίχνετε το 1/3 των τυριών, ανακατεύετε και αφήνετε να λιώσουν. Απλώνετε λίγη μπεσαμέλ στον πάτο ενός ταψιού και βάζετε κατά στρώσεις τα υλικά, αρχίζοντας και τελειώνοντας με λαζάνια. Πάνω στην τελευταία στρώση των λαζανιών απλώνετε την μπεσαμέλ και πασπαλίζετε με τα τυριά. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λεπτά.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου