Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Σαν Σήμερα

1577: Γεννήθηκε ο Φλαμανδός ζωγράφος Πίτερ Πολ Ρούμπενς, ένας από τους σημαντικότερους ζωγράφους του 17ου αιώνα

1914: Έναρξη του Α΄ παγκοσμίου πολέμου
Ο πόλεμος αυτός ήταν ο πρώτος που εξαπλώθηκε σε παγκόσμια κλίμακα, όπου πήραν μέρος τα περισσότερα κράτη του κόσμου. Η αιτία ήταν ο οικονομικός ανταγωνισμός μεταξύ της Αγγλίας και της Γερμανίας, για την κυριαρχία στις μεγάλες αγορές του κόσμου. Την αφορμή έδωσε η δολοφονία του διαδόχου του θρόνου της Αυστρίας, Φραγκίσκου Φερδινάνδου, στην αγορά του Σεράγεβο από τον Σέρβο φοιτητή Γκαβρίλο Πρίντσιπ. Οι Αυστριακοί θεώρησαν υπεύθυνη την Σερβική κυβέρνηση και της κήρυξαν τον πόλεμο.

1919: Υπογράφεται η Συνθήκη των Βερσαλλιών
Υπογράφτηκε στο Παρίσι στην αίθουσα Καθρεπτών του Ανακτόρου των Βερσαλλιών, ουσιαστικά ανάμεσα στις δυνάμεις της Ανταντ και της Γερμανικής αυτοκρατορίας, που ήταν η μεγάλη χαμένη και έθεσε τέρμα στον Α΄ Παγκόσμιο πόλεμο. Συμμετείχαν 70 αντιπρόσωποι από 26 έθνη και οι τρεις μεγάλοι που διαπραγματεύθηκαν την συνθήκη ήταν ο Βρετανός Υπουργός Εξωτερικών Λόϋντ Τζόρτζ, ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζωρζ Κλεμανσό και ο Αμερικανός πρόεδρος Γούντροου Γουίλσον.

1977: Η Ελληνική Βουλή με 193 ψήφους υπέρ και με απουσία του ΠΑΣΟΚ και του ΚΚΕ, επικυρώνει την συμφωνία ένταξης της Ελλάδος στην ΕΟΚ

2007: Η καταστροφική πυρκαγιά στην Πάρνηθα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου