Συνολικές προβολές σελίδας
Σάββατο 30 Ιουνίου 2012
Καλαμαράκια τηγανιτά
• 1 κιλό καλαμαράκια, αλάτι, αλεύρι, ελαιόλαδο
Καθαρίζετε τα καλαμαράκια βγάζοντας την σακούλα με την άμμο, το μελάνι τους και ένα μικρό κοκκαλάκι που έχουν και τα πετάτε. Κόβετε τα πλοκάμια και τα καλαμαράκια σε δυο-τρία κομμάτια, τα πλένετε και τα βάζετε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν. Τα αλατίζετε και τα βάζετε στο αλεύρι. Ζεσταίνετε σε βαθύ τηγάνι αρκετό λάδι. Όταν κάψει καλά, τινάζετε το αλεύρι και ρίχνετε μέσα μερικά καλαμαράκια. Τα τηγανίζετε σε δυνατή φωτιά μέχρι να ξανθύνουν. Για να είναι μαλακά τα καλαμαράκια και να έχουν ωραίο χρυσόξανθο χρώμα, πρέπει να τηγανιστούν σε καυτό και μπόλικο λάδι και σε δυνατή φωτιά. Το αργό τηγάνισμα και το λίγο λάδι τα σκληραίνει.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου