Ο κολιός τον Αύγουστο, όπως λέει και η παροιμία, βρίσκεται στην καλύτερή του εποχή και γι αυτό σήμερα τον προτείνουμε
5-6 κολιούς (ανάλογα το μέγεθος), 5-6 σκελίδες σκόρδο, ½ κούπα ελαιόλαδο, ½ κούπα χυμό λεμονιού, ρίγανη, αλάτι χονδρό.
Καθαρίζετε τα ψάρια, τα πλένετε καλά και τα στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας. Τα αλατίζετε μέσα και έξω. Βάζετε σε κάθε κοιλιά ψαριού 1 σκελίδα σκόρδο. Τα τοποθετείται σε ταψάκι, περιχύνεται με το λάδι και το λεμόνι, πασπαλίζεται με ρίγανη. Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 30-40 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου