Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Σαν Σήμερα

1497: Ο πορτογάλος θαλασσοπόρος Βάσκο ντε Γκάμα, αποπλέει από την Λισσαβόνα, με σκοπό να φτάσει στις Ινδίες
Ο βασιλιάς της Πορτογαλίας, Ιωάννης Α΄ αναθέτει στον θαλασσοπόρο Βάσκο ντε Γκάμα την εξερεύνηση της νοτιοανατολικής περιοχής της Αφρικής, πέρα από το ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας, με σκοπό την ανακάλυψη δρόμου προς τις Ινδίες, έργο που είχε αρχίσει ο Ντιάζ και βιαζόταν να πραγματοποιήσει η Πορτογαλία μετά την ανακάλυψη της Αμερικής από τον Χριστόφορο Κολόμβο. Έτσι στις 8 Ιουλίου του 1497, ο Βάσκο ντε Γκάμα, επικεφαλής ενός στολίσκου από τρεις καραβέλες που είχαν τα ονόματα «Άγιος Γαβριήλ», «Άγιος Ραφαήλ» και «Άγιος Μιχαήλ», ξεκίνησε από την Λισσαβόνα με τις ευλογίες της εκκλησίας και της ευχές της Αυλής και του πλήθους για το μεγάλο ταξίδι.

1822: Πέθανε ο Πέρσι Σίλλεϊ, Άγγλος ρομαντικός ποιητής
Γεννήθηκε στις 4 Αυγούστου του 1792. Κυριότερο έργο του «Προμηθέας Λουόμενος»

1889: Κυκλοφορεί το πρώτο φύλλο της εφημερίδας Wall Street Journal

1910: Δολοφονική επίθεση εναντίον του διευθυντή της εφημερίδας «Ακρόπολις».
Ο διευθυντής της καθημερινής εφημερίδας «Ακρόπολις» Βλάσης Γαβριηλίδης διεξήγαγε μέσω της εφημερίδας με σειρά άρθρων, συστηματικό και έντονο αγώνα για την εκκαθάριση του Πανεπιστημίου από ανίκανους καθηγητές. Για τον λόγο αυτό δέχθηκε στις 8 Ιουλίου του 1910 δολοφονική επίθεση.

1961: Πέθανε ο Κωνσταντίνος Λογοθετόπουλος, διακεκριμένος καθηγητής μαιευτικής, κατοχικός πρωθυπουργός.

1965: Ξεκινά η ρήξη του πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου με τ’ ανάκτορα
Αποτελεί την αρχή της ανώμαλης κοινοβουλευτικής περιόδου, που ονομάστηκε «Αποστασία» και οδήγησε στο πραξικόπημα των συνταγματαρχών της 21ης Απριλίου του 1967.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου