Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Μαυρομάτικα φασόλια και σάλτσα με ταχίνι


Δυο γευστικές συνταγές για να τιμήσουμε το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας

500 γρ φασόλια μαυρομάτικα, ½ κούπα ταχίνι, ½ κούπα ελαιόλαδο, ½ κούπα χυμό λεμονιού, 3 σκελίδες σκόρδο, αλάτι, 1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες, 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο, μερικές ελιές για γαρνίρισμα.

Ξεπλένετε τα φασόλια. Βάζετε τα φασόλια σε νερό που βράζει, τ’ αφήνετε να πάρουν μια βράση, τα στραγγίζετε και τα ξεπλένετε. Βάζετε φρέσκο νερό στην κατσαρόλα και βράζετε τα φασόλια μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζετε κρατώντας 2-3 κουταλάκια από το ζουμί τους.

Χτυπάτε στο γουδί το σκόρδο με λίγο αλάτι να γίνουν πολτός. Σ’ ένα γυάλινο μπολ ρίχνετε το ταχίνι, προσθέτετε τον πολτό του σκόρδου. Ανακατεύετε με σύρμα και ρίχνετε εναλλάξ λίγο- λίγο το ζουμί των φασολιών, το ελαιόλαδο, το λεμόνι, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά και να γίνει το μίγμα μια λεία κρέμα.

Σερβίρετε με τα φασόλια και γαρνίρετε με τις ελιές, το κρεμμύδι και τον μαϊντανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου