Συνολικές προβολές σελίδας
Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010
Λαχανοσαλάτα με καρώτο
Πεντανόστιμη σαλάτα γεμάτη με θρεπτικά στοιχεία, που συνοδεύει ιδανικά κρέας, ψάρι αλλά και όσπρια
1 λάχανο σφικτό, 2 καρώτα, 1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά), ½ κούπα ελαιόλαδο, 2 κ σ λευκό ξύδι, αλάτι
Σε ξύλο κοπής κόβετε το λάχανο σε ψιλές λωρίδες. Το βάζετε σε τρυπητό.
Καθαρίζετε και τρίβετε στον τρίφτη του κρεμμυδιού τα καρώτα. Τα βάζετε κι αυτά στο τρυπητό και ξεπλένετε σε αρκετά νερά. Τα αφήνετε να στραγγίξουν αρκετή ώρα.
Βάζετε σε σαλατιέρα, λιώνετε το σκόρδο, ανακατεύετε με το λάχανο, προσθέτετε τα καρώτα και αλατίζετε.
Σ’ ένα βαζάκι που κλείνει κτυπάτε το λάδι και το ξύδι και περιχύνετε την σαλάτα.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου