Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Ήρθε η ώρα για να φτιάξουμε τις ντουλάπες μας


Η αλλαγή του καιρού είναι πια αισθητή, η ψυχρούλα το πρωί αλλά και το αεράκι το βράδυ επιβάλουν να φοράμε κάτι πιο ζεστό. Η αντικατάσταση των ρούχα στη ντουλάπα μας απαραίτητη, έτσι λοιπόν τα όμορφα καλοκαιρινά μπλουζάκια, τα εξώπλατα φουστανάκια και φυσικά τα μαγιό πρέπει να πέσουν σε χειμερία νάρκη.

Για να ξεκινήσουμε να τις φτιάχνουμε, θα πρέπει για αρχή, να έχουμε υπομονή, καλή διάθεση και χρόνο.

Πρώτα-πρώτα βγάζουμε τα λινά που δε φοριούνται πια, τα κοντά μπλουζάκια με ραντάκια, τα σορτάκια, τα ψαράδικα παντελόνια, τα παρεό, τα καλοκαιρινά πιζαμάκια μας και ότι άλλο ρουχαλάκι λόγω καιρού δεν μπορούμε να φορέσουμε. Τα τοποθετούμε διπλωμένα σε μικρές ντάνες πάνω στο κρεβάτι, τα χωρίζουμε ανάλογα με το είδος-μέγεθος τους και τον αποθηκευτικό χώρο που έχουμε. Μετά τα βάζουμε μέσα σε αρωματικές σκοροκτόνες σακούλες ή κουτιά έτοιμα για αποθήκευση.

Μπορούμε να βάλουμε ανάμεσα στα ρούχα αρωματικά χαρτάκια λεβάντα αλλά και καμφορά που θα βρούμε στα σούπερ μάρκετ. Παλαιότερα οι γονείς μας έβαζαν ναφθαλίνη, εγώ δε σας τη προτείνω, γιατί το άρωμα της προκαλεί και επιδεινώνει αλλεργίες. Η επιλογή όμως είναι δική σας. Μια έξυπνη ιδέα είναι να χρησιμοποιήσουμε τις παλιές και φθαρμένες εξωτερικά βαλίτσες μας, (αυτές που δεν τις πάμε πια ταξίδια) σαν αποθηκευτικό μέρος.

Κάνουμε μια ανακατάταξη στα συρτάρια της ντουλάπα και αφήνουμε μέσα της, ρούχα που φοριούνται όλο το χρόνο, γιατί ο καιρός έχει διαφοροποιήσει της εποχές στη πόλη μας.
Έτσι παραμένουν τα κοντομάνικα βαμβακερά φανελάκια, τα λεπτά πουκάμισα με κοντά μανίκια, τα τζιν μπουφάν και παντελόνια που δεν έχουν εποχή, τα λεπτά μεταξωτά μπλουζάκια που μπορούν να φορεθούν μέσα από σακάκια (που θα είναι και στη μόδα φέτος) και αφήνουμε τον υπόλοιπο χώρο κενό γιατί οσονούπω έρχονται τα μάλλινα.

Σε μεγάλα πολυκαταστήματα με είδη σπιτιού μπορούμε να βρούμε όμορφα πολύχρωμα αλλά και μονόχρωμα κουτιά για να τοποθετήσουμε τα καλοκαιρινά παπούτσια μας, κάποια μάλιστα από αυτά έχουν και διάφανα σημεία για να μπορούμε να ελέγχουμε πιο ζευγάρι έχουμε μέσα χωρίς να τα ανοίγουμε. Επίσης υπάρχουν και διάφανες σακούλες που βγάζοντας τον αέρα εξοικονομούμε χώρο κάτι που όλους μας ενδιαφέρει κατά την αποθήκευση.

Μπορεί να είναι λίγο κουραστική αυτή η δουλειά που ο καιρός μας επιβάλει, αλλά σίγουρα έχει και τη νοσταλγία από τις διακοπές μας, εντός ή εκτός των τειχών. Αλήθεια πόσο όμορφα πέρασα εκείνη τη βραδιά που φόραγα αυτό το λινό φουστάνι! Πάρτε την απόφαση και ξεκινήστε σήμερα κιόλας!

Κατερίνα Καψοκαβάδη Μάντη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου