Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

1929: Εγκαινιάζεται από τον Ελευθέριο Βενιζέλο το Φράγμα του Μαραθώνα


Για την ύδρευση της πόλης των Αθηνών κατασκευάστηκε τεχνητή λίμνη στην συμβολή των χειμάρρων Χάραδρου και Βαρνάβα στον Μαραθώνα
Το φράγμα έχει ύψος 50 μέτρα στην βάση του και πλάτος 47, η χωρητικότητα του δε ως τον εγχειλιστήρα είναι 44.000.000 κυβικά μέτρα.
Η έναρξη του έργου έγινε τον Οκτώβριο του 1926 και η αποπεράτωσή του 3 χρόνια αργότερα. Στις 26 Οκτωβρίου του 1929 εγκαινιάστηκε από τον Ελευθέριο Βενιζέλο Στην συνέχεια, που ήταν και το δυσκολότερο μέρος του έργου κατασκευάστηκε σήραγγα, για την μεταφορά του νερού προς την Αθήνα, που αποπερατώθηκε τον Φεβρουάριο του ’31. Η σήραγγα αυτή αρχίζει από την Χελιδονού και φτάνει στην Αθήνα και τον Πειραιά. Το 1935 κατασκευάστηκε και δεύτερος αγωγός

303: Θανατώθηκε στην Θεσσαλονίκη ο μεγαλομάρτυρας Δημήτριος
(Διαβάστε κατηγορία Αφιερώματα)

1912: Ο ελληνικός στρατός απελευθερώνει την Θεσσαλονίκη από τους Οθωμανούς

1955: Κάνει πρεμιέρα η ταινία «Επαναστάτης χωρίς αιτία»
Η ταινία του Ελία Καζάν «Επαναστάτης χωρίς αιτία» με πρωταγωνιστές τον Τζέιμς Ντιν και την Νάταλι Γουντ, κάνει πρεμιέρα στην Νέα Υόρκη. Λίγες εβδομάδες πριν, ο Τζέιμς Ντιν, είχε χάσει την ζωή του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, σε ηλικία μόλις 24 ετών.

1957: Πέθανε ο μυθιστοριογράφος, θεατρικός συγγραφέας, ποιητής και πολιτικός Νίκος Καζαντζάκης (Διαβάστε κατηγορία Αφιερώματα)

1986: Τραγωδία στο Στάδιο Αλκαζάρ της Λάρισας, καθώς ένας φίλαθλος χάνει την ζωή του, από φωτοβολίδα κατά την διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα Λάρισας-ΠΑΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου