Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

«Έφυγε» από την ζωή η Καίτη Χωματά


Φτωχότερο το «νέο κύμα» από τα ξημερώματα της Κυριακής 24 Οκτωβρίου

Η Καίτη Χωματά γεννήθηκε στην Αθήνα, με καταγωγή από την Νάξο και σπούδασε κλασσικό μπαλέτο. Το 1964 εμφανίστηκε στα ταλέντα του Γιώργου Οικονομίδη, που την προώθησε στον χώρο της μουσικής. Ακούγοντας την ο Παπαστεφάνου θα την συστήσει στον Γιάννη Σπανό, που στην φωνή της θα βρει την ιδανική ερμηνεύτρια του μουσικού ρεύματος της εποχής του «νέου κύματος».

Έβγαλε 18 δίσκους και τραγούδησε περίπου 200 τραγούδια μεταξύ των οποίων ξεχώρισαν: «Το Χριστινάκι», «Η Μαρία των βράχων», «Μια αγάπη για το καλοκαίρι», «Κι αν σ’ αγαπώ δεν σ’ ορίζω», «Θα διώξω τα σύννεφα», «Άσπρα καράβια τ’ όνειρα μου» (σε ντουέτο με τον Μιχάλη Βιολάρη).

Εμφανίστηκε σε πολλές μπουάτ στην Ελλάδα, ενώ περιόδευσε στο εξωτερικό σε πολλές χώρες, Αμερική, Καναδά, Γερμανία, Κύπρο. Τελευταία της εμφάνιση την χειμερινή σεζόν 2009-2010, σε μουσική σκηνή στο Γκάζι, με άλλους νεοκυματικούς τραγουδιστές, Μ. Βιολάρη, Πόπη Αστεριάδη, Κ. Καράλη.

Είχε κάνει δυο γάμους και με τον πρώτο της άνδρα τον ηθοποιό Βασίλη Μαυρομάτη είχε αποκτήσει 2 κόρες.

Χτυπήθηκε από τον καρκίνο σε νεαρή ηλικία και έδωσε σκληρή μάχη μαζί του για περισσότερα από 28 χρόνια. Το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στο νοσοκομείο ΝΙΜΙΤΣ, μετά από τον τραυματισμό της σε τροχαίο. Θα αφήσει την τελευταία της πνοή τα ξημερώματα της Κυριακής, στις 24 Οκτωβρίου, στα 64 της χρόνια.

Η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλλεί την Τρίτη στις 16:00 στον Ιερό Ναό Αγ. Μαρίνας Ηλιούπολης και θα ταφεί στο Νεκροταφείο της Ηλιούπολης.

Χάρης Κόντος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου