Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018

Γεμιστά

Κλασσικό καλοκαιρινό φαγητό, με τις ντομάτες και τα λαχανικά στην καλύτερή τους εποχή, ώριμα και μεστωμένα να προσφέρουν υγιεινά θρεπτικά συστατικά, αλλά και εξαιρετικές γευστικές απολαύσεις

Υλικά
Για 10-12 γεμιστά ότι προτιμάτε (ντομάτες, πιπεριές πράσινες- κόκκινες, μελιτζάνες, κολοκυθάκια), 2 πατάτες, 1 κούπα ελαιόλαδο, 1 κούπα κρεμμύδι τριμμένο, ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο, 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες, ρίγανη, 3 κ σ δυόσμο ψιλοκομμένο, 1 κ σ ρύζι για κάθε γεμιστό, 1 κ σ πελτέ, ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, φρυγανιά τριμμένη.
Εκτέλεση
Κόβετε τα καπάκια από τις ντομάτες, αδειάζετε το περιεχόμενό τους με ένα κουταλάκι, τις τοποθετείται σε ένα ταψάκι. Τρίβετε το εσωτερικό τους και προσθέτετε τον πελτέ. Κόβετε τα καπάκια από τις πιπεριές, αφαιρείτε τα σπόρια και τις βάζετε στο ταψί. Κόβετε μια μικρή ροδέλα από τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια, τα κρατάτε κατά μέρος. Με το ειδικό εργαλείο τους αφαιρείτε την σάρκα και την τρίβετε. Βάζετε τα κολοκυθάκια και τις μελιτζάνες στο ταψί. Ρίχνετε στο εσωτερικό κάθε γεμιστού λίγη ζάχαρη και λίγο αλάτι.
Σοτάρετε με τα ¾ του λαδιού το κρεμμύδι, προσθέτετε το εσωτερικό της μελιτζάνας και του κολοκυθιού και γιαχνίζετε για λίγο. Κλείνετε την φωτιά. Προσθέτετε στην κατσαρόλα τα ¾ της ντομάτας, το ρύζι, το σκόρδο, το μαϊντανό, το δυόσμο, την ρίγανη, αλατοπιπερώνετε.  Γεμίζετε τα ανοιγμένα γεμιστά και κλείνετε με τα καπάκια τους. Αν σας μείνει γέμιση την ρίχνετε στο ταψί. Κόβετε τις πατάτες κυδωνάτες και τις βάζετε όρθιες δίπλα στα γεμιστά. Περιχύνετε με την υπόλοιπη ντομάτα και το λάδι, πασπαλίζετε με την φρυγανιά. Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 1 ώρα περίπου, ώσπου να ροδοκοκκινίσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου