Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017

Σαν Σήμερα

Γεγονότα, Γεννήσεις, Θάνατοι

2004: Πέθανε η Ελένη Ζαφειρίου, ηθοποιός
Συμμετείχε σε πολλές θεατρικές παραστάσεις «Η Τρισεύγενη», «Ικέτιδες», «Επιθεωρητής», σε ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου, όπου διακρίθηκε κυρίως σε ρόλους μάνας των πρωταγωνιστών: «Η Αγνή του λιμανιού», «Το κορίτσι με τα μαύρα», «Η κυρά μας η μαμή», «Ο κατήφορος», «Τζένη-Τζένη», «Ξεριζωμένη γενιά», «Υπολοχαγός Νατάσσα», «Η θεία απ’ το Σικάγο», «Ταξίδι», «Ουρανός», σε τηλεοπτικές σειρές «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται», «Το τρίτο στεφάνι», «Το χρώμα του φεγγαριού» κ ά.

1994: Πέθανε ο Νίκος Χατζηκυριάκος-Γκίκας
Υπήρξε σημαντικός ζωγράφος, γλύπτης, χαράκτης, συμμετέχοντας με έργα του σε πολλές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε  καθηγητής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Ακόμα ασχολήθηκε με την έκδοση περιοδικών  εικονογράφηση και συγγραφή βιβλίων  και τέλος με τον σχεδιασμό κουστουμιών για  θεατρικές παραστάσεις.  

1983: Πέθανε η Έλλη Λαμπέτη, ηθοποιός
Η Έλλη Λούκου όπως ήταν το πραγματικό της όνομα, συμμετείχε σε πολλές θεατρικές παραστάσεις  «Φθινοπωρινή παλίρροια», «Πεγκ καρδούλα μου», «Νυφικό κρεβάτι», «Εραστής από χαρτόνι», «Ξυπόλυτη στο πάρκο», «Λεωφορείο ο πόθος», «Πέπσυ», «Το άνθος του κάκτου», «Γλυκιά Ίρμα, «Δεσποινίς Μαργαρίτα», «Φιλουμένα Μαρτουράνο», «Σάρα, τα παιδιά ενός κατώτερου Θεού» σε κινηματογραφικές ταινίες, «Διαγωγή μηδέν», «Κυριακάτικο ξύπνημα», «Κάλπικη λίρα», «Το κορίτσι με τα μαύρα», «Τελευταίο ψέμα» κ ά

1954: Πέθανε η μεγάλη μας ηθοποιός Μαρίκα Κοτοπούλη.
Αθυρόστομη, με μέτρια εμφάνιση, που όμως γινόταν καλλονή από την ένταση των ερμηνειών της, κυριάρχησε στο ελληνικό θέατρο, διακρινόμενη κυρίως σε ρόλους ηρωϊδων κλασικών συγγραφέων. «Εκάβη», «Στέλλα Βιολάντη», «Φλωρεντινή τραγωδία», «Κύκλος με την κιμωλία», «Όρνιθες», «Το τέλος του ταξιδιού», «Το πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα», «Σκιά» κ ά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου