Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο

Η σημερινή ημέρα επιβάλλει να αφήσουμε τα αυτοκίνητα στο σπίτι μας και να κινηθούμε με εναλλακτικούς τρόπους…

Ακριβό μου…αυτοκίνητο
Το υψηλό κόστος της βενζίνης, τα έξοδα για το service, το πλύσιμο, τα διόδια, το παρκάρισμα, έχει ανεβάσει τα μεταφορικά έξοδα στα ύψη, ενώ χρησιμοποιώντας τα ΜΜΜ μειώνουμε σχεδόν το κόστος αυτό στο 1/10. Το μποτιλιάρισμα στους δρόμους, ο εκνευρισμός μας από την κίνηση, τις συνθήκες ή τους άλλους οδηγούς και η αναζήτηση πάρκινγκ, «τρώνε» από τον χρόνο, την ηρεμία, και την ψυχική μας διάθεση. Χρησιμοποιώντας τα μαζικά μέσα μεταφοράς, μπορούμε να επωφεληθούμε και να διαβάσουμε την εφημερίδα μας, ένα βιβλίο, να ακούσουμε από το κινητό ή το ΜΒ3 το αγαπημένο μας τραγούδι, ή απλά να ρεμβάζουμε κοιτώντας μέσα ή έξω.
Τα ποδαράκια μας και δρόμο…
Για μικρές αποστάσεις, καλύτερα περπατήστε. Το συνιστώμενο από τους ειδικούς, καθημερινό ημίωρο περπάτημα που μπορούμε να σπάσουμε σε δεκάλεπτα ή τέταρτα, -από το σπίτι στη στάση και από τη στάση στην δουλειά μας- αποτελεί μια σημαντική άσκηση για την υγεία και το σώμα μας και εντάσσεται πολύ εύκολα στο καθημερινό μας πρόγραμμα.
Το συμπαθές δίκυκλο, που μας κάνει την ζωή...ποδήλατο.
Δεν ρυπαίνει, είναι διακριτικό και αθόρυβο, έχει το χαμηλότερο κόστος αγοράς και συντήρησης, έχει μικρές απαιτήσεις σε χώρο παρκαρίσματος, είναι το πιο γρήγορο μέσα στην κίνηση της πόλης, λόγω του μικρού βάρους του μεταφέρεται πολύ εύκολα, σε σκάλες, πεζοδρόμια κλπ, και τέλος και πιο σημαντικό, είναι υγιεινό γιατί με έμμεσο τρόπο επιβάλλει την φυσική άσκηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου