Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

Τους πιάσαμε στα…Πράσα

Φράση που έχει τις ρίζες της στο γεγονός της σύλληψης
κάποιου περιβόητου ληστή που κρυβόταν στα πράσα.

Το πράσο συγγενές με το κρεμμύδι, είναι φυτό της οικογένειας των Λειριοειδών στο γένος Άλλιον, έχει δε πολλές ποικιλίες σχινόπρασο, καλέμια κ ά
Θρεπτικά συστατικά
Πλούσια σε υδατάνθρακες και φυτικές ίνες, περιέχει βιταμίνες Α, C, Ε και Κ, φυλικό οξύ, νιασίνη, σίδηρο και μαγγάνιο, ενώ είναι χαμηλά σε θερμίδες
Αγορά και συντήρηση
Επιλέγετε πράσα φρέσκα, λευκά και πράσινα, σκληρά, με υγιή ρίζα, όχι πολύ μεγάλα σε μέγεθος. Αποφύγετε με  μαραμένα φύλλα και με κίτρινες κορφές. Στο ψυγείο διατηρούνται φρέσκα για μια εβδομάδα, χωρίς να είναι καθαρισμένα ή κομμένα, απλά τυλιγμένα σε χαρτί και σε σακούλα. Αντίθετα διατηρούνται για μεγαλύτερο διάστημα καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες στην κατάψυξη.
Μαγειρική
Χρησιμοποιείται στην μαγειρική είτε ολόκληρο, είτε μόνο ο βολβός, αντικαθιστώντας το κρεμμύδι ή μαζί του σε σούπες, σαλάτες και σάλτσες, σε πίτες, με ρύζι, με πατάτες, αλλά και με σέλινο και κρέας το χαρακτηριστικό χοιρινό πρασοσέλινο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου