Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017

Σάλτσα ντομάτας σε βαζάκια

Φυλακίστε την γεύση και 
το άρωμα της ντομάτας,
για να φτιάχνετε σάλτσες 
και κοκκινιστά όλο τον χειμώνα.

Αποστείρωση των βάζων
Προτιμήστε μικρά βαζάκια. Πλένετε τα βάζα και τα καπάκια πολύ καλά με νερό και σαπούνι. Τα σκουπίζετε και τα τοποθετείτε ανάποδα σε ένα ταψί στο φούρνο που έχετε στρώσει μια καθαρή πετσέτα. Τα ζεσταίνετε στο φούρνο στους 120-150 βαθμούς για 15 λεπτά.
Υλικά
2 κιλά ντομάτες ώριμες, 2 κ γ αλάτι χοντρό, 2 κ γ ζάχαρη, σκόρδο σε σκόνη, ρίγανη ξερή τριμμένη, πιπέρι ή πάπρικα
Εκτέλεση
Κόβετε τις ντομάτες σε κομματάκια και τις πολτοποιείτε. Τις βράζετε για ½ ώρα και ρίχνετε το αλάτι, τη ζάχαρη, το σκόρδο, το πιπέρι και την ρίγανη, ανακατεύετε  και μοιράζετε τον πολτό μέχρι επάνω στα βάζα, ενώ είναι ακόμα ζεστά και η σάλτσα και τα βάζα.
Συντήρηση  
Κλείνετε με τα καπάκια τους και τα γυρίζετε ανάποδα (με τα καπάκια προς τα κάτω) μέχρι να κρυώσουν. Φυλάξτε σε σκιερό και δροσερό μέρος. Όταν ανοίγετε τα βάζα, αν δεν χρησιμοποιήσετε όλο τον ντοματοπολτό, τον ισιώνετε και ρίχνετε από πάνω λάδι και τον διατηρείτε  για μία εβδομάδα στο ψυγείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου