Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη, 9 Αυγούστου 2017

Ζύμη για χυλοπίτες

Φτιάξτε μόνοι σας γευστικά
και υγιεινά σπιτικά ζυμαρικά

Υλικά
800 γρ αλεύρι σκληρό, 200 γρ σιμιγδάλι ψιλό, 1 κούπα φρέσκο γάλα πρόβειο ή κατσικίσιο, 5 αυγά, 1κ.σ ελαιόλαδο, 2 κγ κοφτά αλάτι.
Εκτέλεση
Ρίχνετε στο σιμιγδάλι το γάλα και το αφήνετε ½ ώρα. Προσθέτετε τ’ αυγά χτυπημένα, το αλεύρι, το λάδι  και το αλάτι. Ζυμώνετε για λίγο την ζύμη. Αν είναι αραιή προσθέτετε ακόμα λίγο αλεύρι. Την σκεπάζετε  να ξεκουραστεί για 1 ώρα. Ανοίγετε την ζύμη  σε λεπτά φύλλα. Τυλίγετε ένα-ένα τα φύλλα πάνω στην βέργα και τα κόβετε κατά μήκος με κοφτερό μαχαίρι. Κόβετε σε μακριές λωρίδες ή σε μικρά τετραγωνάκια. Μπορείτε να τις βράσετε και σαν φρέσκο ζυμαρικό, αν όμως  θέλετε να τις κρατήσετε για αργότερα,  τις αφήνετε απλωμένες 5-6 μέρες να στεγνώσουν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου