Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

Σαν Σήμερα

Γεγονότα, Γεννήσεις, Θάνατοι

480 πΧ: Η μάχη των Θερμοπυλών
«Ω ξειν αγγέλειν Λακεδαιμονίοις ότι τήδε κείμεθα τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι» (Ω! ξένε, ανάγγειλε στους Λακεδαιμονίους, ότι εδώ κειτόμαστε (νεκροί) πιστοί στο καθήκον που μας ανατέθηκε).Στις Θερμοπύλες διεξήχθη η περίφημη μάχη των Ελλήνων κατά των Περσών, που συγκλόνισε και θα συγκλονίζει για αιώνες την ανθρωπότητα, για την μεγαλειώδη θυσία του Λεωνίδα βασιλιά της Σπάρτης και των τριακοσίων του. Μετά την άρνηση του Λεωνίδα με το «Μολών λαβέ», στην πρόταση του Πέρση βασιλιά Ξέρξη, να παραδώσει τα όπλα, η μάχη που ακολούθησε ήταν σφοδρότατη, που μετά όμως την προδοσία του Εφιάλτη έκλεινε προς του Πέρσες.

2007: Πέθανε η Ιωάννα Γεωργακοπούλου, τραγουδίστρια του ρεμπέτικου
 «Ο τρελός τσιγγάνος», «Αχάριστη», «Καπηλειό»  «Πασατέμπος, «Σ’ αγαπώ», «Όσο βαριά είναι τα σίδερα», «Φυσάει ο μπάτης», «Ψιλή βροχούλα έπιασε», «Ζητιάνος τα αγάπης», «Το σβηστό φανάρι», «Πέφτουν της βροχής οι στάλες»» κ ά 

2004: Πέθανε η ηθοποιός Βάσω ΜανωλίδουΣυμμετείχε σε θεατρικές παραστάσεις «Έμπορος της Βενετίας», «Η θυσία του Αβραάμ», «Φυντανάκι», «Γλάρος», «Φάουστ», «Πειρασμός», «Το πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα» κ ά. Εμφανίστηκε και σε κινηματογραφικές ταινίες «Έξω φτώχεια», «Το σταυροδρόμι του πεπρωμένου»

1964: Πέθανε ο Ιαν Φλέμινγκ, Βρετανός συγγραφέας 
Ήταν «πατέρας» των ιστοριών του Τζέϊμς Μπόντ. Έργα του: "Diamonds Are Forever", "From Russia With Love", "Dr. No" , "Goldfinger", "For Your Eyes Only" , "The Spy Who Loved Me", "On Her Majesty's Secret Service", "You Only Live Twice",  "The Man with the Golden Gun", "Octopussy and The Living Daylights"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου