Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017

Σαν Σήμερα

Γεγονότα, Γεννήσεις, Θάνατοι

2016: «Έφυγε» ο ηθοποιός Ανδρέας Μπάρκουλης      
Συμμετείχε σε θεατρικές παραστάσεις, σε κινηματογραφικές ταινίες «Ο Μιμίκος και η Μαίρη», «Έγκλημα στο Κολωνάκι», «Μια Ιταλίδα στην Ελλάδα», «Όλγα αγάπη μου», «Κονσέρτο για πολυβόλα», «Διακοπές στην Αίγινα», «Η Χιονάτη και τα 7 γεροντοπαλίκαρα», «Η μουσίτσα», «Μην είδατε τον Παναή», «Το δόλωμα», «Τζένη Τζένη», «Μια τρελή-τρελή σαραντάρα», «Βίβα Ρένα», « Η θεία μου η χίπισσα», «Ησαϊα μην χορεύεις», «Το τρελοκόριτσο», «Σχολή για σοφερίνες», «Χριστίνα», όπου ερμήνευε και το ομώνυμο τραγούδι και στην τηλεόραση «Οι έμποροι των εθνών», «Το μυστικό του Άρη Μπονσαλέντη» κ ά

1572: Η νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου
Τον ΣΤ΄ αιώνα η διαμάχη ανάμεσα στους διαμαρτυρόμενους (ουγενότους) και στους δογματικούς καθολικούς, έφτασε σε ακραία σημεία και οδήγησε στην σφαγή 7.000 ουγενότων κατ’ εντολή των καθολικών αρχών.

79 μ Χ: Εκρήγνυται ο Βεζούβιος
Ο Βεζούβιος είναι ηφαίστειο της Ιταλίας, κοντά στην Νάπολη. Στην φοβερή εκείνη έκρηξη, καταχώθηκαν μέσα στην λάβα και την τέφρα του οι πλούσιες και πολυάνθρωπες πόλεις Πομπηία και Ερκυλένιο (Ηράκλεια). Την πρώτη και αυθεντική περιγραφή της φοβερής καταστροφής την χρωστάμε στον Πλίνιο τον νεότερο που ήταν αυτόπτης μάρτυρας της τρομακτικής θεομηνίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου