- 1 κούπα ελαιόλαδο, ½ κούπα ζάχαρη, ½ κούπα χυμό πορτοκαλιού, ¼ κούπα κονιάκ, 4 κούπες αλεύρι, 1 κ γ μπέϊκιν πάουντερ, 1 κ γ σόδα, 1 κ γ κανέλα τριμμένη, 1 κ γ γαρύφαλλο τριμμένο, ξύσμα πορτοκαλιού
Για το σιρόπι: 2 κούπες μέλι, 2 κούπες ζάχαρη, 2 κούπες νερό, 1 ξυλάκι κανέλας, 5-6 γαρυφαλάκια, κανέλα τριμμένη, 100 γρ καρύδια κοπανισμένα
Σιρόπιασμα: Βράζετε για 5΄ όλα τα υλικά μαζί για το σιρόπι, ανακατεύοντας για να λιώσει η ζάχαρη. Όταν είναι έτοιμο το σιρόπι, βουτάτε λίγα- λίγα τα μελομακάρονα για λίγο, τα στραγγίζετε και τα πασπαλίζετε με το καρύδι και την κανέλλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου