Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Χοιρινή σπάλα ψητή



  • 1 χοιρινή σπάλα (5-6 πλευρές)  με την πέτσα, 2-3 σκελίδες σκόρδο, 2 κ σ ελαιόλαδο, 2 κ σ μουστάρδα, θυμάρι, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι

Κόβετε την κάθε σκελίδα σκόρδου στα 4. Κάνετε χαρακιές στο κρέας και μπήγετε τα σκόρδα. Ανακατεύετε το λάδι, την μουστάρδα, την ρίγανη, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι να γίνει ομοιογενές μίγμα και αλείφετε το κρέας. Αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου για 3-4 ώρες. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Βάζετε μια σχάρα σε ταψί, ακουμπάτε το κρέας με την πέτσα προς τα πάνω και ψήνετε για 15-20 λεπτά. Χαμηλώνετε την θερμοκρασία και συνεχίζετε το ψήσιμο για 1-1 ½ ώρα, ώσπου να ροδοκοκκινίσει το κρέας. Το  βγάζετε σε πιατέλα. Στραγγίζετε τα ζουμιά που ψήθηκε το κρέας σ’ ένα τηγανάκι.  Προσθέτετε το αλεύρι, ανακατεύετε και σε σιγανή φωτιά, αφήνετε να δέσει σε σάλτσα και σερβίρετε με το κρέας.      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου