- 250 γρ βούτυρο, 250 γρ ζάχαρη, 4 αυγά, 80 γρ κονιάκ, ξύσμα πορτοκαλιού, 1 δόση βανίλια, ½ κ γ μαστίχα κοπανισμένη, 150 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, φλουρί (νόμισμα), 1 ασπράδι αυγού, ζάχαρη άχνη
Χτυπάτε το βούτυρο για 6-7 λεπτά μόνο του να αφρατέψει. Προσθέτετε τμηματικά την ζάχαρη, ένα-ένα τ’ αυγά, το κονιάκ, το ξύσμα, την μαστίχα, την βανίλια και τέλος το αλεύρι. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα ταψάκι και αδειάζετε το μίγμα. Τυλίγετε το φλουρί σε αλουμινόχαρτο και το βάζετε στην βασιλόπιτα. Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για μια ώρα. Όταν κρυώσει την ξεφορμάρετε και την βάζετε σε πιατέλα. Ανακατεύετε το ασπράδι με την ζάχαρη άχνη και αλείφετε την βασιλόπιτα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου