Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Χορτόπιτα


  • 4 χονδρά φύλλα κρούστας για πίττες, 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα, χόρτα διάφορα ζεματισμένα (ζοχούς, καυκαλίθρες, μυρώνια, παπαρούνες, λάπαθα), 1 πράσο σε ροδέλες, 1 κούπα ελαιόλαδο, μάραθο, αλάτι, πιπέρι 
Σοτάρετε στο λάδι το πράσο και τα κρεμμυδάκια, προσθέτετε τα χόρτα κομμένα και στραγγισμένα, τον μάραθο, αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα, αφήνετε 2-3 να πιούν τα υγρά τους,  αποσύρετε από την φωτιά και αφήνετε να κρυώσει. Λαδώνετε ένα ταψί και στρώνετε ένα φύλλο στον πάτο και γύρω-γύρω του. Αλείφετε με  λάδι και βάζετε δεύτερο φύλλο. Απλώνετε την γέμιση και βάζετε και τα υπόλοιπα φύλλα, τα λαδώνετε και γυρίζετε τις άκρες τους  προς τα μέσα  στο ταψί. Χαράσσετε σε κομμάτια και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 50-60 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου