- 1 κιλό σαρδέλες, 1 πράσο, 1 κρεμμύδι και 1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες, 1 κούπα ντομάτα τριμμένη φρέσκια ή κονσέρβας, 1 κ γ ζάχαρη, 1 κούπα ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
Καθαρίζετε, πλένετε και αλατίζετε τις σαρδέλες. Σε ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα σοτάρετε στο λάδι το κρεμμύδι και το πράσο. Όταν μαραθούν προσθέτετε την ντομάτα που έχετε βάλει την ζάχαρη και το σκόρδο και αφήνετε να βράσει 2-3 λεπτά. Απλώνετε τα ψάρια, πασπαλίζετε με την πάπρικα και το πιπέρι. Βράζετε σε σιγανή φωτιά μέχρι να ψηθούν. Δεν ανακατεύετε το φαγητό, απλώς ανακινείτε την κατσαρόλα για να μην κολλήσουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου