Συνολικές προβολές σελίδας
Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011
Καλαμαράκια με κοφτό μακαρονάκι
500 γρ καλαμαράκια ή θράψαλα καθαρισμένα και κομμένα, 1 πακέτο κοφτό μακαρονάκι (½ κιλό), 2 κ σ πελτέ, 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες, 1 σφηνάκι ούζο, 1 κούπα ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο για γαρνίρισμα
Πλένετε καλά τα καλαμαράκια και τα στραγγίζετε. Ζεσταίνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα, προσθέτετε τα καλαμαράκια και το σκόρδο και τα σοτάρετε για 1-2 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
Ρίχνετε το ούζο, τον πελτέ, το κοφτό μακαρονάκι, αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε ζεστό νερό ίσα να τα σκεπάζει και τα αφήνετε να βράσουν για 20 λεπτά, ενώ κατά διαστήματα ανακατεύετε. Σερβίρετε σε πιάτα και πασπαλίζετε με τον μαϊντανό.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου