Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Κρεατόσουπα με πλιγούρι


Ένα χορταστικό κύριο πιάτο, για τις χειμωνιάτικες μέρες που θα ζεστάνει το σώμα και την …ψυχή.

800 γρ μοσχάρι (ποντίκι), 1 κιλό μοσχαρίσια κόκαλα, 1 κούπα πλιγούρι, 1 κρεμμύδι, 5-6 γαρυφαλάκια, αλάτι, πιπέρι, χυμό λεμονιού

Κόβετε το κρέας σε μικρά κομμάτια. Πλένετε τα κόκαλα και το κρέας. Τα βάζετε σε μια κατσαρόλα μαζί με το κρεμμύδι που έχετε καρφώσει τα γαρυφαλάκια. Βάζετε νερό να τα σκεπάζει και αφήνετε να πάρουν βράση.

Κατεβάζετε την θερμοκρασία και αφήνετε να σιγοβράσουν, για 1 ½ -2 ώρες, ενώ ξαφρίζετε συχνά. Για οικονομία χρόνου μαγειρέματος, μπορείτε να βράσετε σε χύτρα ταχύτητος, μετά το ξάφρισμα.

Βγάζετε το κρέας σε πιατέλα. Αφαιρείτε τα κόκαλα και το κρεμμύδι από την κατσαρόλα.

Προσθέτετε το πλιγούρι στον ζωμό και βράζετε για 25-30 λεπτά.

Ξαναβάζετε το κρέας στην κατσαρόλα, αλατοπιπερώνετε. Σερβίρετε την σούπα ζεστή προσθέτοντας χυμό λεμονιού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου