Συνολικές προβολές σελίδας
Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011
Παντζάρια ψητά με σάλτσα γιαουρτιού
Μια «αλλιώτικη» σαλάτα που θα σας γοητεύσει με την «γεμάτη» γεύση της
5-6 γουλιά παντζαριών, 3 κ σ ξύδι μπαλσαμικό, ½ κούπα ελαιόλαδο, αλάτι
Σάλτσα γιαουρτιού: 200 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό, 3 κ σ ελαιόλαδο, 2 κ σ μαγιονέζα, 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες, ξύσμα πορτοκαλιού
Ανακατεύετε το γιαούρτι, την μαγιονέζα, το λάδι, το σκόρδο και βάζετε την σάλτσα στο ψυγείο.
Καθαρίζετε τα παντζάρια και τα βάζετε σ’ ένα ταψάκι. Τα αλατίζετε, περιχύνετε με το λάδι και το ξύδι, σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και τα ψήνετε σε μέτριο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν.
Βάζετε τα παντζάρια σε πιατέλα μαζί με το ζουμί τους, τα κόβετε σε φετάκια και τα σερβίρετε με την σάλτσα γιαουρτιού. Γαρνίρετε με το ξύσμα πορτοκαλιού.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου