Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 7 Αυγούστου 2010

Κολιός σκορδάτος ψητός στον φούρνο


Ο κολιός τον Αύγουστο, όπως λέει και η παροιμία, βρίσκεται στην καλύτερή του εποχή, γι αυτό σήμερα προτείνουμε κολιό σκορδάτο ψητό

5-6 κολιούς (ανάλογα το μέγεθος), 5-6 σκελίδες σκόρδο, ½ κούπα ελαιόλαδο, ½ κούπα χυμό λεμονιού, ρίγανη, αλάτι χονδρό.

Καθαρίζετε τα ψάρια, τα πλένετε καλά και τα στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας.
Τα αλατίζετε μέσα και έξω. Βάζετε σε κάθε κοιλιά ψαριού 1 σκελίδα σκόρδο. Προαιρετικά μπορείτε να τα πασπαλίσετε και με ψιλοκομμένο σκόρδο.
Τα τοποθετείται σε ταψάκι, περιχύνεται με το λάδι και το λεμόνι, πασπαλίζετε με ρίγανη. Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 30-40 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου