Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

1997: Πέθανε (σκοτώθηκε) η πριγκίπισσα Νταϊάνα


Η πρώην σύζυγος του πρίγκιπα Κάρολου της Αγγλίας, σκοτώνεται με τον φίλο της Ντόντι Αλ Φαγιέντ, σε τροχαίο δυστύχημα στο Παρίσι Η Νταϊάνα και ο Αιγυπτιακής καταγωγής επιχειρηματίας Αλ Φαγιέντ, καθώς προσπαθούν να ξεφύγουν από τους παπαράτσι που τους κυνηγούν, χτυπάνε με το αυτοκίνητό τους, πάνω στους τοίχους του τούνελ στην γέφυρα Άλμα, λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Επί τόπου σκοτώνονται ο Ντόντι Αλ Φαγιέντ και ο οδηγός του αυτοκινήτου. Η Νταϊάνα βαρύτατα τραυματισμένη, μεταφέρεται στο νοσοκομείο Λα Πιτέ Σαλπετριέρ, όπου εκπνέει τα ξημερώματα. Ο μόνος που θα επιζήσει του δυστυχήματος είναι ο σωματοφύλακας της

1788: Ο Λάμπρος Κατσώνης καταναυμαχεί και τρέπει σε φυγή τουρκική μοίρα κοντά στην Κάρπαθο

1870: Γεννήθηκε στην Αγκόνα, η Ιταλίδα παιδαγωγός Μαρία Μοντεσσόρι
Ήταν η πρώτη γυναίκα γιατρός στην Ιταλία. Ασχολήθηκε με την παιδαγωγική
και εισήγαγε στην Ρώμη το 1907, το εκπαιδευτικό σύστημα Montessori

1897: Ο Τομάς Έντισον κατοχυρώνει την εφεύρεσή του κινητοσκόπιο.
Είναι η πρώτη κινηματογραφική μηχανή προβολής.

1923: Οι Ιταλοί καταλαμβάνουν την Κέρκυρα
Σε αντίποινα για την δολοφονία στις 27 Αυγούστου, του στρατηγού Τελίνι και άλλων πέντε μελών της αντιπροσωπείας του για την χάραξη των οριστικών συνόρων στα ελληνοαλβανικά σύνορα, μετά την παραχώρηση της Βορείου Ηπείρου στην Αλβανία, οι Ιταλοί πραγματοποιούν βομβαρδισμό της Κέρκυρας με πολεμικά πλοία. Από τον βομβαρδισμό χάνουν την ζωή τους 20 έλληνες πολίτες και καταλαμβάνεται το νησί.

1923: Γεννήθηκε στην Αθήνα ο ηθοποιός Νίκος Ξανθόπουλος, το κινηματογραφικό «Παιδί του λαού». Ταινίες του: «Ζωή γεμάτη πόνο», «Οι απόκληροι της κοινωνίας», «Καρδιά μου πάψε να πονάς», «Σκλάβοι της μοίρας», «Ξεριζωμένη γενιά» κ ά.

1949: Γεννήθηκε ο Ρίτσαρντ Γκιρ, Αμερικανός ηθοποιός

1980: Ιδρύεται στην Πολωνία το εργατικό συνδικάτο «Αλληλεγγύη», το οποίο υπό την ηγεσία του Λεχ Βαλέσα, συνέβαλε καθοριστικά στην πτώση του κομουνιστικού καθεστώτος της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου